Saturday, October 20, 2012

" Jika Diberikan Ku Satu Peluang ...

Jika diberikanku satu peluang, apa yang aku inginkan...
Ingin ku miliki mu .. Ingin ku ucapkan Terima kasih Cinta hatiku ..
Jika diberikan ku satu peluang, ingin ku kambali ke masa silam ku bersamamu ..
Ingin ku putarkan masa untuk kembali bersamamu .. Untuk kembali ke saat-saat indah ku bersamamu ...

Janganlah kau pergi, tinggalkan diriku sendiri jauh darimu ..
Ku perlukan kamu.. inginkan kamu selalu temani, jalan hidupku ...
Ternyata hanyalah dirimu yang amat kurindu .. Ku rindu selalu ...
Ku inginkan selalu .. Terhentinya waktu, supaya kita terus bersama ...

Tapi, jika diberikan ku satu peluang ..
Tak ingin ku lepaskan segala peluang yang diberi .. Takkan ku biarkan kamu hilang disisi...
Akan ku miliki kamu dan biarkan kamu terus berada di samping ku setiap waktu yang berlalu ...

Jika diberikan ku satu peluang ...
Jika itu yang ku mampu, untuk manjadi Pelangkap hidupmu sayang ku ...

Mungkin, aku terlalu menyayangi semua yang ada pada dirimu ..
Kerana kamu, membuatku bererti hingga ku tak dapat menjauh ...
Dalam setiap langkahku, ku ingin kamu disini..

Tapi,aku takut kamu patahkan hatiku,
membuatku semakin terluka dan tak pernah memaafkan ..

Jika diberikan ku satu peluang ...
Aku izinkanmu untuk mu memujuk kembali hati yang terluka itu ...
Biar masa memakan waktu, asalkan itu yang terbaik untukmu sayangku ...

Jika diberikan ku satu peluang ...
Ingin ku berkongsi kesedihan itu, dibahu mu ..

"Haqqueen "

Thursday, October 18, 2012

Remaja Adam Dan Hawa :)


Assalamualaikum wahai lelaki, yang akan bergelar suami..
Ketahui lh bawaha .. kaum hawa adalah kaum yang lemah, walaupun mereka insan yang tabah .Jangan lh sesekali membiarkan mereka bersedih dan kesepian .
Wahai adam ...
Ketahuilah bahawa, hati kaum hawa bukan 
lah untuk disakiti ..
Ketahuilah bahawa, kaum hawa memerlukan kaum adam disisi ..
Ketahui lah bahawa kaum hawa adalah kaum yang bakal bergelar isteri selepas dimiliki oleh kaum adam yang menjadi suami..
Ketahui lah bahawa, kaum hawa adalah pelengkap hidup kamu suatu hari nanti ..

Apabila,hati berkata-kata dan jiwa mula berbicara ..
Dengarlah wahai adamku ...
Awak, saya minta maaf kalau saya buat salah dengan awak .. Sorry,klu saya ada terkasar dengn awak .. tak kisah lh perlakuan ke, percakapan ke.. or’ something else yg boleh buat awak terasa hati,marah atau sebagainya..
Tapi, semalam saya kecewa dengan awak ... kenapa ? awak tak pujuk saya hahhhh ??? kenapa ??
Awak, saya sedih .. sebab dh dua kali saya ganti puasa .. tapi, saya masih lagi tak berkesempatan untuk buka puasa dengan awak .. Masih lagi, tak dapat buka puasa disamping orang tersayang …
Awak, saya jauh dengan parents saya .. Saya harap, awak adalah orang yang tak kan pernah buat saya sunyi .. Nak bermanja dengan Parents dan Family memang kne tunggu time cuti ..
Sepanjang saya kt sini, Sejak mulanya saya rapat dengan awak .. Awak lah, orang yang paling betuah.. sebab, awak lah orang yang akan buat saya tak rasa sunyi .. Awak ...
Awak tau tak?  Yang saya tak pernah jangka
dengan semua nie ..  
Tapi, jodoh pertemuaan Allah yang tentukan .. Saya bersyukur, sebab saya ade awak .. saya tak tau kalau bukan awak orang yang akan buat saya rasa tak sepi .. Apelh ? yang akan jadi ..
Macam mane lh saya niee ???
Boleh ke saya tersenyum setiap hari ? atau menangis ke saya setiap hari ?? Memang saya tak kan pernah terfikir persoalan tu.. dan jawapannya jauh sekali .. Sebab saya adee awakk ..
Awak …
Saya rindu “roommate” saya yang dulu … Saya rindu Nurul Nasuha Binti Mohamad a.k.a
[ Wa Nasuha] a.k.a Kak Lang :(
Awak tau kan ? macam mana diri saya nk terima untuk jauh dengan dia.. Awak tau kan berapa lama masa utk saya kuatkan hati saya untuk kambali, tersenyum tanpa dia ??
Awak tau kan yang sekarang saya dh tak ada lagi “roommate” yg boleh buat saya gilaaaa …
Dan dh tak ada kan orang nk gaduh dengan awak pasal bolaaa ??? Mesti awak rindu kan dekat dia ???  Macam tu jgak saya :’>
Tapi, sekarang dh takde orang yang nk layan otak saya yang gilaaaa ...tetapi, Allah itu sayang umatnya .. Saya bersyukr sebab, saya adee awakk :)
Awak, saya rindu dekat dia !
saya rindu dekat dia !rindu dekat dia :(
Saya tau saya masih ada mereka … Tapi ..? keadaan sekarang dh tak serupaaa awakk ..
Awak, awak tau kan ape yang saya lalui sekarang nie .. Awak tau kan ap?? Yang saya tanggung selama nie.. . Sedihnya saya,sakitnya saya,risaunya saya, marahnya saya .. Awak tau kan ?
Awak , saya minta awak doakan yang terbaik utk saya dan masa depan saya untuk awak ..
29 November 2012  tarikh nie, tarikh istimewa buat saya untuk awak ..Tapi,tarikh nie jgak lh yang akan menjawab semua masalah yang saya alami .. Appointment  saya dengan Doctor Pakar sakit puan .. Awak doakan saya.. saya harap, masalah yg saya alami .. bukan lh sakit yg series ..

Awakk ..
Saya tak mampu, untuk menangis lagi :<
Awak ..
Saya tak nak rasa hari-hari saya sepi :/
Awak ..
Saya tak nak orang yang mampu buat saya senyum, hilang lagi:[
Awak ..
Biar kita gadoh .. tapi, jangan biar kita membenci
Awak ..
kalau jodoh kita bukan hari ni .. Insyaallah, jodoh kita suatu hari nanti <3 o:p="o:p">
Awak ..
Biar kita sayang-menyayangi..tapi, jangan kita sakit merindui =/
Awak ..
Belum terlewat untuk kita bukak buku baru, untuk memperbaiki .. Tapi,jangan perkara lama berulang kembali :(
Awak ..
Saya harap, semua mimpi dan impian kita akan menjadi reality ..
Bukan sekadar Imaginasi :>
Awak ..
kalau saya, tak mampu memujuk jiwa dan hati
awak jangan lh putus asa untuk terus memiliki ;)
Awak ..
Biar waktu mengejar hari .. biar awak tetap dihati <3 o:p="o:p">
Awak ..
kalau kita tak mampu panggil “sayang” dan “hubby”sekarang nie ..
bolehkan kita untuk memegang status “suami” dan “isteri”suatu hari nanti <3>

From,
Your special one,with <3 font="font">
TypeWritter :12am 
18november2012_[RemajAdamDanhawa]