Thursday, September 5, 2013


Assalamualaikum w.b.t .. Semoga Allah memberi rahmat kepadamu ..

Hari ini tiada kata yang nak diungkapkan .. Tiada ucapan yang nak diucapkan .. Tiada cerita yang nak digosipkan .. Hehe ..
First of all .. Alhamdulillah kerana masih dipanjangkan umur dan diberi kesihatan yang baik
untuk bernafas lagi hari ini . Syukran syukran syukran ..


31 ogos 2013 Merdeka !! Hehehee .. 
Minggu merdeka balik kampung bersama kenkawan.. Set-set kuat gelak :D

Satu cerita .. Saya prgi kedai, terjumpa satu teddy bear yang cute sangat .. Gerammmmm gila tengok :)
Dalam hati nak beli ke tak ? beli atau tidak ? fuhhh .. Jem !



Ada tak orang yang nak belikan untuk saya . Oh,teddy bear saya suka awak .. 
Saya ingin miliki awak .. Ok, insyaallah one more time .. Saya akan miliki awak ok ..

Tedy Bearrrrr saya sukaa awakkkk .. Nak awak jadi milik saya ...
Mahu awak jadi milik saya dan tidur dengan awak .. Peluk awak
disetiap tidur dan lelap saya ..

Editer :



Monday, September 2, 2013

Takut Rasa Cinta Ini



Ku tak percaya kau ada di sini Menemaniku di saat dia pergi

Sungguh bahagia kau ada di sini
Menghapus semua sakit yang kurasa .Mungkinkah kau merasakan
Semua yang ku pasrahkan. Kenanglah kasih..



Ku tahu kamu bosan, ku tahu kamu jenuh, Ku tahu kamu tak tahan lagi

Ini semua salahku, ini semua sebabku
Ku tahu kamu tak tahan lagi


Aku takut kamu pergi

Kamu hilang, kamu sakit, Aku ingin kau di sini
Di sampingku selamanya

 Aku ingin kau di sini
Disamping aku selamnya 



                                                                                                                                         
" Awak.. Saya tahu,saya selalu sakitkan awak.. 
Saya tahu saya bukan yang terbaik untuk awak .. Awak,tak tahu apa yang saya nak luahkan .. Tapi,yang perlu awak tahu .. Saya cuma ada awak sorang . Walaupun saya cuma wanita biasa. Saya juga ada perasaan seper wanita lain.  Mungkin hidup ini adil .. Allah aturkan semuanya dengan baik dan sempurrna  sempurna
Adanya adam untuk hawa, adanya kumbang untuk bunga,adanya cinta untuk sayang, adanya suami untuk isteri adanya awak untuk saya .. 
Mungkin sejak kebelakangan ni,kita banyak pertelingkahan . mungkin  itu cuma satu dugaan dalam perhubungan .. Tak hadirnya cinta jika tiada masam dan manisnya. 
Kita tak boleh salahkan punca yang menjadi penyebab,kita jugak tak boleh salahkan penyabab yang menjadi punca . Sama macam kisah kita. Jika nk disalahkan kita bergaduh,yang menjadi penyebab kita bercinta . Kita perlu fikir puncanya kenapa kita bergaduh . Kalau kita nk salahkan punca kita bergaduh, kita tak boleh salahkan takdir hidup kita yang menjadi reason kepada semua yang terjadi. Apa? yang penting, kita percaya pada takdir hidup kita. Biar pun ianya dusta,kalau kita berusaha tak mustahil kita akan berjaya. Dalam hidup ini mungkin kadang-kadang apa yang kita mahu itu,bukanlah yang kita pinta . Tapi,tak semestinya juga apa yang kita pinta itu yang kita mahu . That call "Lumrah HIdup" dan "Cinta" juga adalah lumrah hidup bagi setiap manusia. Biar berbeza umur,pangkat mahupun darjat .. Cepat atau lembat,Jodoh itu tetap ada . Awak,biar kita takut kehilangan orang yang kita sayang. Biar kita takut dengan apa yang bakal berlaku nanti tak salah  kalau kita tetap berani untuk berusaha untuk memilik apa yang kita mahu. Tak mustahil takdir hidup kita akan berubah, kalau kita berusaha yakin dan percaya. Awak,mungkin saya tak pandai untuk jaga hati awak dengan baik . Mungkin, saya cuma pandai menaip untuk meluahkan sesuatu .. Tapi,saya cuba biar dalam bentuk apa pon,saya cuba fahamkan awak dan bersikap jujur dengan awak . Even sometime,saya tak ceritakan hal yang betul . Kadang-kadng maybe,perasaan saya yang berkata untuk menjaga hati awak alasannnya . Awak,maaf kalau sepanjang saya bersama awak banyak masalah yang saya bebankan awak. Itu bukan semua kehendak saya. Awak,kalaulah benar cuti itu adil .. Insyaallah jodoh kita tetap memanggil . Awak,kalau saya bukan yang terbaik untuk awak . Saya cuba jadi yang lebih baik untuk awak . Kalau betul saya bukan milik awak,redha lh ... 
"kuterima walaupun sakit :')  
Walau apa pon saya tetap mendoakan yang terbaik utk JODOH kita .. 
*Saya berdoa yang awak akan menjadi IMAM dalam setiap solat saya ..
*Saya doa yang awak akan menjadi pendokong saya disetiap jatuh dan bangun saya..
*Saya doakan yang awak akan memiliki saya dengan lafaz bismillah .
*Saya doakan awak menjadi orang kedua terpenting dalam hidup saya selepas 
Parents and Family saya ..
Dan yang terakhir ......... Terima kasih awak, sebab banyak spent time dengan saya dan spend time untuk baca luahan hati saya yang tak bijak berkata-kata .. Awak...............................

 maaf saya tak kuat .. I love you awak :(

Assalamualaikum .....